keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hedelmätäytekakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
375g soseutettuja säilykehedelmiä
1tlk mango-pilttisosetta
2½dl vispikermaa
200g sitruunatuorejuustoa
1dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
säilykehedelmien liemi

Koristeet:
2½dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
vaniljakreemijauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan
hedelmiä (säilykepersikoita-ja mandariineja, kiivejä, kirsikoita)
Hyytelösokeria

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Valuta säilykehedelmistä liemi. Säästä osa liemestä kostutukseen. Soseuta hedelmät. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, hedelmäsose, mangopiltti ja sokeria maun mukaan. Sekoita lopuksi joukkon vaniljakreemijauhe.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy tarjoilulautaselle, kostuta. Levitä päälle puolet hedelmätäytteestä. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä pintaan. Nosta viimeinen kakkulevy ja kostuta.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta vaniljakreemijauheella ja vaniljasokerilla maun mukaan. Levitä kerma-rahkaseosta ohut kerros kakun päälle ja reunoille. Pursota loput haluamallasi tavalla kakun reunoille.

Valuta säilykehedelmät hyvin, ennen kakun pinnalle nostamista. Leikkaa hedelmät haluamasi laisiksi ja asettele kakun päälle. Levitä hyytelösokeri hedelmien päälle pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti