Tästä on tullut jo perinne, että teen joka pääsiäinen jälkiruoaksi raikasta pääsiäispashaa. Tämä ei ole mitenkään erikoinen, toisaalta ihan perusrahkaa vähän muokattuna, mutta silti taivaallisen hyvää! En ole ihan varma ohjeen alkuperästä, joko Pirkka-lehdestä tai Valion sivuilta otettu. Tänä vuonna teimme äitini kanssa hieman muutoksia jälkiruokaan. Lisäsimme joukkoon trooppisia hedelmäkuutioita sekä suklaarae-karkkeja. Ja toimii erittäin hyvin! Myös siitä tämä on mukava jälkiruoka, että sinne sekaan voi lisätä mitä ikinä mieleen juolahtaa. Maultaan tämä on erittäin sitruunainen ja raikas.
n. 10 annosta
3dl kuohukermaa
300g maitorahkaa
3/4dl sokeria
1½tl vaniljasokeria
3/4dl mantelirouhetta
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
100g suklaarae-karkkeja
3dl trooppisia säilykehedelmiä
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, sokerit ja mantelirouhe. Raasta sitruunan kuori ja lisää sitruunan mehu joukkoon. Murskaa suklaarae-karkit pieneksi muruksi. Valuta säilykehedelmät hyvin ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja jaa annosmaljoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti