maanantai 2. heinäkuuta 2012

Täydellinen vaniljakastike



Vaniljakastike kruunaa makeat piirakat, paistokset ja erilaiset suklaakakut. Mikäli päädyt testaamaan omatekoista vaniljakastiketta tällä reseptillä, lupaan ettei paluuta kaupan valmiskastikkeisiin ole. Tämä on niin herkullista, että yleensä päädyn lusikoimaan valmista kastiketta pelkästään.

Ainoa moka, minkä tässä kastikkeessa voi tehdä on, ettei kypsennä massaa 82-asteiseksi. Kannattaa varmistua lämpömittarin avulla, että lukema varmasti kohoaa tiettyyn pisteeseen, eikä alkaa oikomaan loppuvaiheessa. Netistä mielenkiinnosta luin muita versioita kypsennys asteesta. Osan mielestä 75 on maksimi, toisien taas 85. Reseptiä monesti testanneena pitäydyn kuitenkin omassa mielipiteessä, eli 82 astetta on täydellinen lukema. Ja sillä asteella syntyy täydellinen vaniljakastike :)

Ohjeen alkuperästä ei ole mitään tietoa, ollaan tätä joskus koulussa tehty ja pelkkä ohje oli tulostettu paperille. 

2,5dl maitoa
2,5dl kermaa
1kpl vaniljatankoja
6 keltuaista
135g sokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi teräskulhossa. Kiehauta liedellä maito, kerma ja halkaistu vaniljatanko. Kaada kiehuva maitoseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon. Kypsennä massa vesihauteessa kypsäksi, 82-asteeseen. Siivilöi ja jäähdytä kastike nopeasti vesihauteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti