maanantai 16. heinäkuuta 2012

Suussa sulava suklaakakku


200g taloussuklaata
200g margariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150g taloussuklaata
1dl kermaa
1rkl margariinia

Voitele ja korppujauhoita halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa 45minuuttia.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä! Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti