maanantai 23. heinäkuuta 2012

Daim-marenkikakku


Pohja:
5 valkuaista
2½dl sokeria

Täyte:
3rkl perunajauhoja
½dl sokeria
3dl maitoa
2 keltuaista
3 Daim-patukkaa
2½dl kermaa
2tl vaniljasokeria

Väliin ja päälle:
n. 750g mansikoita

Erottele valkuaiset kulhoon. Säästä kaksi keltuaista täytettä varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille 3 neliöksi levyksi (16x16cm). Muista jättää hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa 1h 45min - 2h. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.

Sekoita kattilassa perunajauho ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä. Rouhi Daim-patukat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon kiisseli, Daim-rouhe ja vaniljasokeri.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Säästä osa kokonaisina kakun päälle.

Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen marenkilevy, täytettä ja mansikkasiivuja. Päällimmäisen marengin pinnalle tulee loput täytteestä ja kokonaiset mansikat. Koristele Daim-rouheella, pursottamalla mansikoiden päälle sulaa suklaata ja suklaaperhosilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti