lauantai 30. kesäkuuta 2012

Rippijuhlakakku


Pohja:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta

Kostutus:
Jaffa

Täyte:
1prk vispikermaa
1prk vanilja-rahkavalmistetta (sunnuntai)
3dl mansikoita survovttuna
sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Koristeet:
1pkt valkoista sokerimassaa
vihreää marsipaania
vaaleanpunaista marsipaania
valkoista marsipaania
kristallipulveria
kermapursotukset

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti - muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Jäähdytä pohja ja halkaise keskeltä kahteen osaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mansikat. Sekoita vanilja-rahkavalmisteen joukkoon mansikkasose ja sokerit. Kuumenna 1/4dl vettä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana vanilja-mansikkaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.

Laita toinen kääretorttulevyistä tarjoilulautaselle. Kostuta jaffalla. Laita päälle mansikkatäytettä ja siirrä toinen kääretorttulevyistä päälle. Kostuta.

Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Pursota kermavaahdosta tähtityllalla reunat ja tähdet kakun reunoja pitkin. Muotoile vaaleanpunaisesta- ja vihreästä marsipaanista ruusut ja lehdet ja asettele haluamallasi tavalla kakun pintaan. Muotoile risti valkoisesta marsipaanista ja maalaa kullanvärisellä kristallipulverilla. Pyörittele valkoisesta marsipaanista pieniä palloja, korun helminauhaa varten ja värjää kristallipulverilla. Asettele kakun pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti