maanantai 2. heinäkuuta 2012

Mehevä raparperipiirakka


Tämä ohje on yksi parhaista raparperipiirakoista! Ensimmäisen kerran tätä tuli tehtyä 2012, mutta siitä lähtien olen jokainen kesä tämän uudelleen tehnyt. Maukas, mehevä ja herkullinen piirakka, suosittelen kokeilemaan!

Ohje on erittäin helppo, sulatetaan voi ja loput aineet vain sekoitellaan. Työläin homma raparperien pilkkominen! 

Resepti löydetty täältä: maku.fi

Pohja:
250g voita
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
2dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
10dl raparperia
200g kermaviililä
250g maitorahkaa
2dl sokeria
2 kananmunaa
3tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Nypi murumaiseksi seokseksi. Siirrä 1/4 toiseen kulhoon. Lisää 3/4 muruseokseen piimä ja kananmuna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipellille. (35x42cm)

Valmista täyte. Kuori ja paloittele raparperit pieneksi kuutioksi, ripottele pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nam! Meillä kasvaa raparperia aika paljonkin äidin luona takapihalla, mutta siitä ei koskaan oikeastaan tehdä mitään. Ehkäpä voisi tätä ohjetta kuitenkin koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen ite toosi harvoin kans raparperista mitään, aina tämmösiä perus piirakoita jos jotain. Tällä ohjeella tuli kyllä tosi hyvä raparperipiirakka, kannattaa kokeilla!:)

      Poista