sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannuskakku


Pohja:
8 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Mangotäyte:
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk mangopilttiä
1tlk säilykemangoa
1 sitruunan puristettu mehu
2tl sokeria
4 liivatetta
½dl säilykemangon lientä

Kostutus:
jaffa

Koristeet:
kahden eri vihreän sävyistä marsipaania
valkoista marsipaania
lakunauhaa
valkoista sokerikuorrutetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti - muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Kääretorttupohjia pitää tehdä kaksi, jotta kakusta saa tarpeeksi ison. Tee heti toinen 8-munan kääretorttupohja samalla ohjeella.

Valitse haluamasi kokoiset 3 pyöreää muottia, joiden avulla leikataan kääretorttupohjasta sopivan kokoiset pyöreät kakkulevyt. Yhdestä kääretorttulevystä pitäisi saada 3 erikokoista kakkulevyä.

Valmista mangotäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon mangopiltti, sauvasekoittimella soseutettu säilykemango, sitruunamehu ja sokeri. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan säilykemangon liemeen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-seoksen joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon kermavaahto.

Laita kaikista isoin pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta jaffalla, laita mangotäytettä päälle ja nosta toinen samankokoinen levy päälle. Kostuta. Kaulitse vihreästä marsipaanista tarpeeksi iso, pyöreä levy ja nosta varovasti kakun päälle. Tasoita reunat hyvin. Tee kaksi muuta pienempää kerrosta samalla lailla. Nosta keskikokoinen kerros isoimman päälle ja pienin kerros keskikokoisen päälle.

Kaulitse valkoisesta marsipaanista ohut levy. Leikkaa veitsellä sopivan kokoisia puun oksia. Kokoa kakun reunaa pitkin koivupuuta, sokerikuorrutetta apuna käyttäen. Kaulitse vihreä marsipaani myös ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pieniä lehtiä. Liimaa sokerikuorrutteen avulla puun ympärille. Leikkaa lakunauhasta pieniä pätkiä (n. ½c-1cm) ja liimaa puun reunoille sokerikuorrutteen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti