maanantai 4. kesäkuuta 2012

Limejuustokakku


Pohja:
200g digestive-keksejä
80g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
3dl kermaa
2 valkuaista
300g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl limettimehua (vajaan 3 limetin mehu)
1½dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2rkl vettä

Kiille:
3 liivatetta
2½dl sokeroitua laimennettua limettimehua (limettimehua ½dl, sokeria ½dl, 1½dl vettä)
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa digestive-keksit. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksien joukkoon. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu, sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kiehauta ½dl mehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä - kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti