lauantai 1. heinäkuuta 2017

Raparperi-mansikkahilloke muurinpohjaletuille


Tässä olisi helppo ja herkullinen hillokkeen ohje muurinpohjalettujen kaveriksi! Vaikka tuoreet mansikat ja kermavaahto maistuvat aina yhtä hyvältä, oli tämä mukavaa vaihtelua. Kirpsakka raparperi ja makeat mansikat, nams! Juhannuksen kunniaksi paistettiin mökillä muurinpohjalättyjä ja olin tämän hillokkeen sitä varten tehnyt. Pöydässä juteltiinkin, että ehdottomasti menee hilloke uudelleenkin testiin, sen verran maukasta se oli :)

Valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, jolloin ei tarvitse kauaa keittiössä hääräillä. Ohje on k-ruoka.fi sivulta löydetty. 

Tämä hilloke kävisi varmasti myös täytekakun väliin, saisi kesän maut mukavasti kakkuun. Tässä tapauksessa soseuttaisin raparperihillokkeen, kun se on liedellä kiehunut, mutta nämä ovat ihan makuasioita. 

250g raparperia
1dl vettä
1dl hillo-marmeladisokeria
2 tähtianista
250g tuoreita mansikoita

Kuori raparperit ja pilko kuutioiksi. Laita kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri ja tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kokonaan. 

Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleet hillokkeen joukkoon. 

Nauti hilloke muurinpohjalettujen täytteenä kermavaahdon kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti