sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kerrosvohvelit


Sunnuntaisin on mukava saada hieman vaihtelua aamupaloihin ja yleensä niihin tulee nähtyä vähän enemmän vaivaa. Tänä sunnuntaina olikin vuorossa kerrosvohvelit. Löysin k-ruoka.fi sivuilta niin herkullisen näköisen vohvelisandwichien ohjeen, jota oli pakko päästä testaamaan. Samoilta sivuilta löytyi myös täysjyvävohveleiden ohje. Korvaamalla tavalliset vehnäjauhot hieman rukiisemmilla jauhoilla, saa aamupalasta paljon täyttävämmän sekä ravitsevan.

Vohvelitaikina sekä itse kerrosvohveleiden teko on helppoa, mutta hieman aikaa vievää. Omasta mielestäni ruoat maistuvat paremmilta, jos niiden esille laittoon jaksaa hieman panostaa. Vohvelitaikinasta tulee 18kpl ja kerrosvohveleista 6kpl. Voit tarvittaessa puolittaa vohvelitaikinan ohjeen tai tuplata pekonin ja kasvisten määrää. Näiden väliin käy kyllä mikä tahansa täyte, mikäli pekoni ei houkuttele.  

TÄYSJYVÄVOHVELIT (n. 18kpl)
3 kananmunaa
3dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja
½dl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
80g sulatettua voita
2dl vichyä

voita paistamiseen

Riko kananmunien rakenne vispilän avulla. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi maito ja sulatettu voi. Yhdistä kananmunien joukkoon. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Lisää lopuksi vichy.

Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveleita, rasvaa pannua välissä. Taikinasta tulee n. 18kpl vohveleita.

KERROSVOHVELIT (6kpl)
2pkt pekonia
salaattia, tomaattia, paprikaa
salaatinkastiketta tai majoneesia

Paista pekonit uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tämän voi tehdä samaan aikaan, kun paistat vohveleita, näin saat yhtä aikaa kaiken valmistumaan. Pese kasvikset, viipaloi tomaatti ja paprika.

Halkaise vohvelit sydämen muotoisiksi. Jätä yksi sydämistä sivuun. Muiden päälle nosta salaatinlehti, hieman kastiketta, yksi pekoniviipale, tomaatti- ja paprikaviipaleet. Yhdistä kaikki päällekkäin ja nosta sivuun laitettu vohvelinpala päällimmäiseksi. Paina kerrosvohvelin keskelle pidempi hammastikku tai jokin muu tikku, jotta leipä pysyy kasassa.

Nauti lämpöisenä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti