lauantai 15. heinäkuuta 2017

Pinaattipannukakku tuoreesta pinaatista


Vanhempien luona on pieni kasvimaa, jossa kasvaa myös pinaattia. Runsaan kasvun vuoksi päätettiin kokeilla pinaattipannukakkua, mitä ei aiemmin ole tullut tehtyä. Pinaattilättyjä paistinpannulla tai vohveleita olen kyllä tehnyt, mutta pannari jäänyt uupumaan. Oli myös mukavaa vaihtelua käyttää tuoretta pinaattia, pakasteen sijasta. 

Ohje on helppo eikä taikinan tarvitse antaa turvota puolta tuntia. Halusin taikinasta täysin sileän, joten laitoin pinaatit blenderin kautta. Voit myös hienontaa pinaatin puukolla, mikäli haluat isompia pinaatin paloja taikinaan. Nämä sopivat loistavasti välipalaksi, mutta myös tarvittaessa kunnon ruoaksi. Jää kaupan valmispinaattilätyt toiseksi, kun jaksaa itse tehdä taikinan alusta lähtien! 

4 kananmunaa
9dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
100g voita
150g tuoretta pinaattia

Sulata voi. Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki, lisää joukkoon 5dl maitoa, vehnäjauhot, suola ja sulanut voi. Huuhtele tuore pinaatti kylmällä vedellä ja laita ne blenderiin yhdessä lopun maidon kanssa. Blendaa tasaiseksi ja lisää taikinan joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 250 asteessa n. 30 minuuttia. Voit tarvittaessa laskea lämpötilan 200 asteeseen, mikäli pinta alkaa saamaan liikaa väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti