sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tropical-juustokakku


Tämän vuoden äitienpäiväkakkuna toimi tropical-juustokakku. Etsin netistä jotain uutta ja raikasta kakkureseptiä ja tämä tuli vastaan monessakin paikkaa. En nyt varma ole kenelle tämän reseptin kiitos alunperin kuuluu, mutta itse löysin sen kakkutaikurin blogista. Tein ohjeeseen pieniä muutoksia, sillä tuorejuustoja oli käytetty niin hassuja määriä, enkä halunnut vajaita purkkeja jättää kaappiin vanhentumaan. Mascarponejuuston jätin myös ohjeesta pois. 

Vaikka juustokakuissa kaikki maut ovat hyviä, niin kaikista parhaimmat tulevat kyllä raikkaista hedelmistä. Ja niin kävi tämänkin kohdalla ja maistui erittäin hyvältä! Meidän perheessä mangojuustokakku on tähän asti vienyt voiton, mutta nyt kuulemma tämä kakku oli siitäkin parempaa. Täytyy olla siis erinomainen kakku! ;) Ehdottomasti tulee jatkossakin tehtyä tällä ohjeella juustokakku.

Kakku on tehty halkaisijaltaan 24cm kokoiseen vuokaan.

Pohja:
200g suklaahippukeksejä
50g voita

Täyte:
1½ limen mehu
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1dl sokeria
1rkl mangososetta
200g appelsiinituorejuustoa
200g sitruunatuorejuustoa
6dl vispikermaa
½dl tomusokeria
8 liivatelehteä

Kiille:
2 liivatelehteä
½ limen mehu
½ sitruunan mehu
½ appelsiinin mehu
2rkl mangososetta
2rkl sokeria

Koristeet:
Appelsiini, sitruuna, lime, kiivi, granaattiomena, täytekeksejä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.Sivele reunat öljyllä tai käytä reunakalvoa.

Valmista pohja. Murskaa suklaahippukeksit muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan limen, sitruunan ja appelsiinin mehut, sokeri ja mangosose. (ei kiehuvaksi, mutta niin kuumaksi että liivatteet sulavat nesteeseen). Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, lisää lopuksi tomusokeri. Notkista erillisessä kulhossa appelsiini- ja sitruunatuorejuusto. Kaada ohuena nauhana kädenlämpöinen liiveteseos tuorejuustojen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Yhdistä lopuksi vielä kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa loput aineet kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun täytteen päälle ja anna hyytyä vielä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele kakku erilaisilla hedelmillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti