lauantai 6. toukokuuta 2017

After Eight juustokakku


After Eight karkit ovat pakollisia joulusuklaita ja myös juustokakun muodossa täydellisiä. Tämän kakun olen tehnyt jo heti joulun jälkeen, vanha ohje siis. En halunnut kakkuun mitään ylimääräistä "makua" vaan maistuu ainoastaan After Eight suklaalta. Makeahan tämä kakku on, mutta silti niin erinomaisen makuista, nam! Ohje on peräisin täältä.

Kakku tehty halkaisijaltaan 24cm vuokaan.

Pohja:
240g tummia täytekeksejä
120g voita

Täyte:
4dl kuohukermaa
400g After eight suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
4rkl vettä

Koristeet:
kermapursotukset
keksimurua

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä.

Murskaa täytekeksit muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata after eight suklaat ja sekoita notkistetun tuorejuuston kanssa keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos kerman joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristele kakku kermapursotuksilla ja tummalla keksimurulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti