lauantai 6. toukokuuta 2017

Kinuskinen kinderkakku


Siskoni heitti idean pari viikkoa ennen pääsiäistä, että miltähän maistuisi juustokakussa kinuski ja kinder. Rupesinkin samantien miettimään miten kakun toteuttaisin ja samalla siitä tuleekin hyvä kakku pääsiäiseksi. Vaihtoehtoina oli kolmikerroksinen kakku valkosuklaa-, maitosuklaa- ja kinuskitäytteellä tai perinteinen kinderkakku, jossa suklaaganache on korvattu kinuskiganachella. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Kinderkakut on ollut suuri hitti jo muutamia vuosia. alkosuklaasta ja maitosuklaasta koostuva kerroskakku, jonka päälle valutetaan suklaaganache. Kakun pinta on koristeltu "överi" tyylillä erilaisilla kindersuklailla ja koristeissa ei todellakaan säästellä. Makeannälkä lähtee takuuvarmasti tällä kakulla.

Kakku maistui hyvin kaikille kahvipöydässä olijoille. Koostumus oli samettisen suklainen, joten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kakku! Itsetehty kinuski sopi myös loistavasti kahden eri suklaan rinnalle. Itse hätäilin vähän kinuskin jäähtymisen kanssa, jolloin se valahti vähän liikaa reunoille, eikä kakun kerrokset erotu kunnolla kuvasta.

Tein kakun 20cm kokoiseen vuokaan ja käytin reunakalvoa apuna. Mikäli et omista reunakalvoa, tee kakku 24cm kokoiseen vuokaan.

Pohja:
200g suklaahippukeksejä
75g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
2½dl Flora vispiä
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Maitosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
2½dl Flora vispiä
200g maitosuklaata
50g tummaasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Kinuskiganache:
2dl fariinisokeria
2rkl vettä
2dl kuohukermaa

Koristeet:
Kindersuklaa-patukoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunoille reunakalvo tai sivele öljyllä.

Murskaa suklaahippukeksit muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin ensimmäisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se notkistetun tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-valkosuklaaseokseen, lisää myös vispikerma. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Valmista maitosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaat ja sekoita notkistetun tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja sulata tilkkaan kuumaa vettä. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää vaahdotettu vispikerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi tai yön yli.

Valmista kinuskiganache. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes sokeri on sulanut. Lisää kerma hiljalleen sekaan. Keitä kinuskia koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Kinuskin valmistukseen menee noin 15-20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Valuta hieman jäähtynyttä kinuskiganachea kakun pinnalle. Kaada kakun keskelle, jolloin se lähtee pikkuhiljaa leviämään reunoja kohti. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin.

Koristele erilaisilla kinderpatukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti