maanantai 22. toukokuuta 2017

Masukakku babyshower - juhliin


Ensimmäinen masukakku olisi nyt tehty! Sain serkultani pyynnön, että tekisin kakun yllätys babyshower-juhliin. Hieman aluksi epäilytti, kuinka masukakun teko onnistuu. Millä muoteilla saan kakusta sopusuhtaisen näköisen ja onko lopputulos niin hieno että sen kehtaa viedä? Pelot olivat kuitenkin turhia, sillä loppujenlopuksi todella yksinkertaista oli kakun teko. Käytin muotteina kahta mariskoolia ja yhtä suurempaa teräskulhoa.

Sain vapaat kädet kakun täytteeseen. Yleensä tämän tyyppisiin kakkuihin mielummin teen raikkaita, kuin makeita täytteitä. Tähänkin kakkuun tein massan alle sokerikreemin, jotta pinta säilyisi mahdollisimman hyvänä. Makeaa sokerikreemiä sekä makeaa vaniljamassaa - ei tähän lisäksi sopisi enää makea täyte. Joten päädyin raikkaaseen sitruuna-passionhedelmätäytteeseen, jonka ohjeen löysin täältä.

Päädyin tähän kakkuun vielä testaamaan itselle uutta juttua - kinuskikissan vaniljamassaa! Olen kyseisestä massasta lukenut kinuskikissan blogista, mutten ole jaksanut lähteä tilailemaan mitään. Ilokseni näitä on ilmestynyt ainakin prisman hyllyille, varmasti muistakin isommista marketeista löytyy. Kyseinen massa on paljon parempi vaihtoehto, kuin sokerimassa! Sokerimassan rakenne muuttuu veteläksi nopeasti, sisällä ei tarvi olla lämpötilaa kuin reilu parikymmentä astetta. Vaniljamassassa tätä ongelmaa ei ollut ja lisäksi kaulitsemisen yhteydessä ei tarvita tomusokeria! Jatkossa taitaa sokerimassat jäädä kaupan hyllylle. Pitäisi vielä jokupäivä testata vaniljamassaa koristeiden teossa, varmasti on myös paljon helpompaa, kuin sokerimassan kanssa.

Kakusta oltiin juhlissa tykätty, joten onnistunut kakku siis :)

Pohja:
8 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Täyte:
5dl kuohukermaa
1prk Valion sitruunarahkaa
1pss mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
5 passionhedelmää + tilkka vettä
1dl maitoa
4 liivatelehteä

Kostutus:
appelsiinimehu

Sitruunainen sokerikreemi:
190g voita
1½tl vaniljasokeria
375g (6dl) tomusokeria
1½rkl vettä
sitruuna-aromia maun mukaan

Koristeet:
750g kinuskikissan vaniljamassaa (keltainen)
valkoinen sokerimassa

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina kahdelle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kiertoilmalla 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Mikäli et omista kiertoilmauunia, paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa. Nosta kakkupohjat uunista ja kumoa samantien sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kakkupohjasta. Jäähdytä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää valmiiseen kermavaahtoon sitruunarahka. Mittaa toiseen kulhoon mango-passionmoussejauhe sekä maito. Vatkaa vaahdoksi noin 10 minuutin ajan. Sekoita valmis mousse kermavaahto-rahkaseokseen. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus kattilaan, lisää myös tilkka vettä. Keitä hetki kasaan, seos paksuuntuu selvästi. Siivilöi seoksesta siemenet ja lisää kuumaan hedelmäseokseen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja sekoita muun täytteen kanssa.

Vuoraa tuorekelmulla kahden pienemmän ja yhden isomman kulhon pohja. Itsellä oli käytössä kaksi mariskoolia sekä yksi isompi pyöreäpohjainen metallikulho. Leikkaa jäähtyneistä kakkupohjista sopivan kokoiset palat kulhojen pohjalle, kostuta. Lusikoi täytettä sopivankokoinen kerros jokaiseen kulhoon. Leikkaa taas uudet, hieman isommat kakkupohjalevyt, kostuta ja levitä täyte. Jatka niin kauan, kun täytettä riittää. (Tämä riippuu paljon minkäkokoiset kulhot on käytössä). Jätä ylimmäiseen kerrokseen kakkupohjalevy, kostuta. Levitä päälle tuorekelmu ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli, jotta maut tasaantuvat.

Valmista sitruunainen sokerikreemi. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita myös tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja oman maun mukaan sitruuna-aromia, vatkaa vielä hetki.

Kumoa täytekakut tarjoilulautaselle oikeaan muotoon. Levitä kakun pinnalle sokerikreemi. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen vaniljamassan kaulimista.

Yhdistä kolme pakettia keltaista vaniljamassaa palloksi. Kauli ohueksi levyksi. Nosta täytekakun pinnalle, leikkaa ylimääräiset massat pois. Helmaan voi jättää pidemmästi massaa, taittele helmaa hieman. Kaulitse myös valkoinen massa ja muotoile rusetti sekä ota muotilla kukkakuviot. Kukat saa kiinni sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti