Gluteeniton, maidoton
Pohja:
3OO g gluteenittomia piparkakkuja
IOO g maidotonta margariinia
Täyte:
2 liivatelehteä
4 dl soijavispiä
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 prk (å 125 g) Piltti-mangososetta
Koristelu:
tomusokeria
kaakaojauhetta
vettä
appelsiinimehua
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo
tai leivinpaperisuikale. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata
margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon. Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose. Vatkaa seos
heti soijakermavaahtoon. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
lrrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi tomusokeri ja tummakaakaojauhe ja sekoita keskenään. Lisää muutama tippa vettä joukkoon, seos saa jäädä paksuksi. Pursota kakun pintaan kuviota ristiin rastiin haluamallasi tavalla. Halutessasi voit kaataa appelsiinimehua ympyräkohtiin väriä antamaan.
Ohje: dansukker.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti