maanantai 5. elokuuta 2013

Vadelma-valkosuklaajuustokakku


Pohja:
2OOg vaaleita täytekeksejä
5Og margariinia

Vadelmatäyte:
2OOg maustamatonta tuorejuustoa
3,5dl vadelmia
0,5-0,75dl sokeria
½dl hiukan laimennettua punaista tiivistemehua
4 liivatelehteä
2dl vispi-tai kuohukermaa

Valkosuklaatäyte:
2OOg maustamatonta tuorejuustoa
l3Og valkosuklaata
4 liivatelehteä
2dl vispi-tai kuohukermaa

Koristeet:
valkosuklaaperhoset
vaaleanpunaisia marsipaaniruusuja

Sulata margariini. Lisää sulan margariinin joukkoon keksien täyte. Murskaa keksit ja yhdistä margariinin kanssa. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.

Valmista vadelmatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vadelmat, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna ½dl tiivistemehua ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavan täytteen valmistamisen ajan.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon valkosuklaa ja kermavaahto. Kuumenna vajaa ½dl vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Lisää täyte varovaisesti vadelmatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti