maanantai 5. elokuuta 2013

Mansikka-vaniljakakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
ldl perunajauhoja
ltl leivinjauhetta

Täyte:
l prk vispikermaa
l prk vanilja-rahkavalmistetta (sunnuntai)
3dl mansikoita survottuna
sokeria
Itl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Koristeet:
6dl vispikermaa
2prk maitorahkaa
vaniljasokeria, sokeria, vaniljakreemijauhetta
tummanpunaista ja vihreää marsipaania

Voitele ja korppujauhoita irtopohjavuoka. Halutessasi voit vuorata irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mansikat. Sekoita vanilja-rahkavalmisteen joukkoon mansikkasose ja sokerit. Kuumenna 1/4dl vettä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana vanilja-mansikkaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy vuokaan. Kostuta. Levitä pintaan puolet täytteestä. Aseta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä pintaan. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka. Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja vaniljakreemijauheella. Pursota kakkuun pursotukset tähtityllaa käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti