maanantai 5. elokuuta 2013

Sitruunatäytteiset murokupit


Pohja:
2OO g laktoositonta margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä. Voitele
leivosvuoat. Pyörittele taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle. Paista pohjia 175 asteessa lO minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyest väriä. Jätä pohiat hetkeksi viilentymään
vuokaan ja nosta ne sen jälkeen varovasti pois vuoasta.

Täyte:
2 liivatelehteä
4dl laktoositonta kermaa
2prk laktoositonta sitruunarahkaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (vajaa ½dl) ja kaada ohuena nauhana kerma-rahkan joukkoon. Pursota täyte murokuppeihin ja säilytä jääkaapissa.

Koristele hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti