sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Piparminttumuffinssit & Suklaa-fudgemuffinssit



Viikonloppuna tuli herkuteltua piparminttu- ja suklaa-fudgemuffinsseilla. Kyseisellä reseptillä olen aiemminkin muffinsseja leiponut, joka on kinuskikissan minttusuklaamuffinsseista otettu. Tein taikinan kaksinkertaisena, joten puolita ohje jos haluat tehdä vain toisia muffinsseja. Muffinssien rakenne on hieman mutakakkumainen, varsinkin kun ei paista liian kauaa uunissa. Omasta mielestä muffinssien kuuluu olla tahmeita sisältä, kuivat muffinssit eivät houkuttele. 

Käytin suklaa-fudgemuffinsseihin Dr.Oetkerin valmiissa pusseissa olevia suklaa- ja toffeepaloja. Näissä voi toki käyttää tavallista suklaata ja irtokarkkihyllystä löytyviä fudgejakin. 

Muffinsseja tuli yhteensä reilu 40 kappaletta (pieniä)

Taikina:
300g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
7dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
5rkl kaakaojauhetta
3dl maitoa

Piparminttumuffinssit:
200g marianne-suklaata (Fazer)

Suklaa-fudgemuffinssit:
85g/1pss Fudge chunks toffeepaloja (Dr.Oetker)
85g/1pss chocolate chips suklaapaloja (Dr.Oetker)

Kuorrutus:
3dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
sokeria, vaniljasokeria

Koristeet:
Candy cane - karkkikeppejä
Dr.Oetker toffee- ja suklaapaloja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan nuolijalla sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan. 

Piparminttumuffinsseja varten leikkaa 100g marianne-suklaata pieneksi rouheeksi ja lisää toiseen taikinakulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin noin puoleen väliin asti, aseta päälle yksi marianne-suklaapala ja peitä taikinalla. 

Sekoita suklaa-fudgemuffinsseihin toffee- ja suklaapalat. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja oman maun mukaan sokeria. Pursota tähtityllan avulla muffinssien päälle kuorrutetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti