sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Mustikka-valkosuklaamaljat


Tämä jälkiruoka tuli tehtyä itsenäisyyspäivänä, Suomi100 juhlavuoden kunniaksi. Resepti on kinuskikissan sivuilta löydetty Suomi-maljat, joka sopi täydellisesti kyseiseen päivään. Olin täysin varma, että kaapeista löytyy sinistä pastaväriä, enkä sitä sitten kaupasta ostanut. Noh, kaikki muut värit kyllä löytyi muttei sinistä. En jaksanut alkaa sekoittelemaan värejä, joten päätin että nämä ovatkin tavalliset mustikka-valkosuklaamaljat. Moussemainen koostumus sekä valkosuklaa ja mustikka makupareina toimivat kyllä loistavasti tässä jälkiruoassa!

Valkosuklaatäyte:
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
250g paksua Valio Vanilla - vaniljakastiketta
100g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Mustikkatäyte:
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
1½tl sokeria
250g paksua Valio Vanilla - vaniljakastiketta
200g mustikoita
3 liivatelehteä


Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kerma ja vaniljasokeri kulhoon, vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja kaada vaniljavaahdon joukkoon. Kuumenna tilkka vettä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana valkosuklaavaahtoon.

Aseta lasit vinoon (esimerkiksi muffinssivuokaan, leipävuokaan tms). Kaada valkosuklaatäyte neljään lasiin ja nosta jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokerit kulhoon, vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Kuumenna ½dl mustikkasosetta kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada seos lopun mustikkasoseen joukkoon ja lopuksi vaniljavaahtoon. Lusikoi mustikkatäyte laseihin valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä vielä pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti