perjantai 10. marraskuuta 2017

Viileä puolukkapehmis



Liian vähän tulee puolukkaa hyödynnettyä leivonnassa, vaikka se hyvää onkin. Monta vuotta sitten olen tehnyt tämän samaisen jälkiruoan mustikkaversiona, joka löytyy täältä. Ohje on muuten täysin sama, korvasin vain mustikat puolukoilla. Hapan puolukka sopii kyllä loistavasti makean vaniljakastikevaahdon joukkoon. Jälkiruoka on parhaimmillaan heti nautittuna, jolloin se on vielä kylmää jäisten puolukoiden ansiosta.

4 annosta

2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4dl jäisiä puolukoita
2rkl tomusokeria
1 kananmunanvalkuainen
2rkl kylmää vettä

Vaahdota vaniljakastike. Murskaa blenderissä jäiset puolukat, lisää joukkoon tomusokeri, kananmunanvalkuainen ja kylmä vesi. Kaada puolukkaseos vaniljakastikevaahdon joukkoon varovasti käännellen. Puolukkapehmis saa jäädä raidalliseksi. Annostele jälkiruokamaljoihin, koristele puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti