lauantai 29. lokakuuta 2016

Juustopallot


Kinuskikissan sivuilta bongattu brasilialaiset juustopallot resepti, näytti niin herkullisilta, että oli pakko kokeilla! Samalla tuli tutuksi itselle tuntematon aine, tapiokatärkkelys. Onneksi luin reseptin kommentit ennen leipomisen aloittamista. Monella oli nimittäin taikinasta tullut liian jämäkkä, mitä ei pystynyt pursottamaan. Ohjeessa oli alunperin tapiokatärkkelyksen määrä 6dl, jonka myöhemmin kinuskikissa oli muuttanut 5dl. Itse yritin pelata varman päälle ja laitoin 4dl tapiokatärkkelystä. En itsekään saanut mitään pursotettavaa massaa, mutta käsin sai pyöriteltyä pieniä palloja.

Maun suhteen oli hieman ristiriitaiset fiilikset. Ensimmäisenä ajattelin, että nämähän ovat keskeltä ihan raakoja, mutta lopuksi maistui kuitenkin ihanan juustomaiselta. En osannut päättää, olivatko nämä nyt onnistuneita vai epäonnistuneita. Tai ehkä olen tottunut erilaiseen rakenteeseen suolaisissa leivonnaisissa. Jokatapauksessa päätin ohjeen tänne jakaa, vaikka nämä eivät mitään suurta herkkua ollutkaan.

n. 50kpl

3dl täysmaitoa
1½dl öljyä
1tl suolaa
4dl tapiokatärkkelystä
2 kananmunaa
3dl hienoksi raastettua parmesaania

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa maito, öljy ja suola kattilaan. Kiehauta seos ja nosta pois liedeltä. Lisää tapiokatärkkelys ja sekoita puulastalla tasaiseksi. (massa jämähtää nopeasti). Vaivaa taikinaa yleiskoneella, käsin tai puulastan avulla, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen ja parmesaani.

Pyörittele massasta pieniä palloja ja nosta leivinpaperin päälle. Pudota uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista juustopalloja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti