lauantai 29. lokakuuta 2016

Twix-piirakka


Twix-patukat maistuvat erinomaisilta, joten pakko oli tehdä piirakkaversio tästä herkusta. Olen joskus nähnyt myös patukoiden mallia muistuttavia kakkuja, ehkä siinä olisi seuraava kokeilu. Tämä piirakkaversion ohje löydetty täältä.

Piirakka on erittäin makeaa, joten jo pieni pala riittää taltuttamaan makeannälän. Olisin ehkä kaivannut paksumman keksipohjan, mutta ehkä ensikerralla.. Erinomaisen makuista silti, nam!

Pohja:
100g voita
3/4dl sokeria
1 keltuainen
2dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte:
100g voita
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1dl kookossokeria
1tl vanilja-aromia

Kuorrute:
120g maitosuklaata

Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. (pohjaosa 9,5cm x 33cm). Voitele vuoan reunat hyvin, pohja tarttuu helposti kiinni reunoihin.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuainen edelleen vatkaten. Lisää jauhot muutamassa erässä. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita pohjan reunoille, jottei reunat valahda paiston aikana. Paista pohjaa 200 asteessa n. 12 minuuttia. Poista foliotuet, anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.

Valmista toffeetäyte. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 116 astetta. (n. 15 minuuttia). Kaada toffee pohjan päälle. Nosta jääkaappiin kylmettymään tunniksi.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä suklaasula toffeen pinnelle, halutessasi voit tehdä suklaaseen kuvioita lusikan avulla. Nosta piirakka vielä jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jäähtynyt piirakka paloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti