lauantai 29. lokakuuta 2016

Rooibos-pannacotta


Kinuskikissa oli jakanut teen ystäville ihanan reseptin, rooibos-pannacotan. Tähän käy toki mikä tahansa lempi teemaku, mutta oma suosikkini on myös rooibos. Mukavaa vaihtelua tavalliseen pannacottaan verrattuna. Rooiboksen maku ei ollut mikään vahva, mutta maistui silti hyvältä. Käytin tavallisen sokerin sijasta kookossokeria, jolloin sain hieman toffeemaisen vivahteen jälkiruokaan.

Annoksesta tulee 4kpl jälkiruokia

3dl täysmaitoa
2rkl rooibos-irtoteetä
3 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
reilu ½dl kookossokeria

Pinnalle:
Goji-marjoja
Mehiläisen siitepölyä

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää teelehdet ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla toiset 5 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Siivilöi teelehdet maidosta ja yhdistä seokset. Anna hetki jäähtyä ja yhdistä jälkiruokamaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Koristele goji-marjoilla ja mehiläisen siitepölyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti