lauantai 29. lokakuuta 2016

Maailman paras pannukakku


Harvoin otsikoin reseptejä maailman parhaiksi, mutta nämä pannukakut ansaitsevat sen. Eikä nyt puhuta suuresta muutoksesta reseptissä, käytin sokerin sijasta kookossokeria! Tämä meni itseasiassa pienen mokan kautta, sillä oletin kaapeissani olevan sokeria (ainahan sitä on ollut) mutta ei tälläkertaa. Ainut sokeri mitä löysin, oli kookossokeri ja päätin käyttää sitä.

Kookossokeri antoi pannukakuille ihanan maun, jota on kuitenkin hankala kuvailla - ehkä hieman toffeemaisen? Testatkaa ja ihastukaa makuun! Meillä mies söi näitä myöhemmin ja vinkkasin että laita päälle hilloa tai marjoja, jolloin saattaisi olla vielä parempaa. Oli kuulemma niin hyvää pelkästäänkin, ettei tarvinnut mitään lisukkeita :)

Ohjeesta tulee yksi pellillinen.

4dl vehnäjauhoja
1dl kookossokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
8l täysmaitoa
2 kananmunaa
100g voita

Sulata ensimmäisenä voi ja anna hetki jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Riko joukkoon kananmunat ja kaada jäähtynyt voi sekaan. Sekoita huolellisesti ja anna hetken aikaa turvota. (10min)

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Nauti lämpöisenä sellaisenaan tai marjojen ja hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti