maanantai 5. syyskuuta 2016

Omenahillo


Sain ison pussillisen omenoita ja niistä piti tottakai tehdä muutama purkillinen omenahilloa. Suosittelen kyllä jokaista tekemään itse omenahillot, eikä ostamaan kaupasta lisäaineilla varusteltuja hilloja. Vaikka omatekemissä hilloissa on aina käytetty hillosokeria, on se silti paljon terveellisempi vaihtoehto.

Käyttämäni omenat olivat kirpeämpiä omppuja ja yhdistettynä sitruunamehun kanssa sai ihanan raikkaan ja kirpsakan hillon. Sitruunamehun voi jättää poiskin ja korvata vedellä. Tälläkertaa heitin omenat kattilaan kuorineen, koska olin liian laiska niitä kuorimaan. Huomasimpa samalla, että omenoiden kuoriminen sosetta varten on täysin turhaa! Omenat pehmenevät niin hyvin, ettei soseuttamisen jälkeen jää mitään kuorenpalasia mukaan. Kaikki vitamiinit on tallessa, eikä heitettynä kuorten mukana pois. :)

n. 1,2 litraa valmista hilloa

1,7kg omenoita
1dl sitruunamehua
3dl hillosokeria

Pese omenat huolellisesti ja poista siemenkota. Kuutioi omenat pieneksi kuutioksi (kuoret jätetään omenoihin) ja kaada kattilaan. Lisää 1dl sitruunamehua. Keitä omenoita 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmentyneet. Tarvittaessa voit lisätä kattilaan tilkan vettä. Soseuta omenat sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi soseeksi. Nosta kattila uudelleen liedelle ja lisää joukkoon hillosokeri. Keittele sosetta 5-10 minuuttia. Anna soseen hetki jäähtyä ja kaada ilmatiiviiseen lasipurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti