Syksyn ehdoton lemppari jälkiruoka; omena-kaurapaistos! Tämä herkku on myös nopea valmistaa, sillä omenoita ei kuorita lainkaan. Käytin kauraseoksessa vaihteeksi fariinisokeria, joka tuo mukavaa makua täytteeseen.
Nauti paistos sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa! Suosittelen nauttimaan tämän herkun lämpimänä, namm :)
1,5kg omenoita
3dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria
1tl kanelia
100g sulatettua voita
Pese omenat huolellisesti ja poista siemenkota. Leikkaa omenoista kuutioita (kuoret jätetään omenoihin!). Kaada omenat uunivuokaan.
Sekoita kaurahiutaleet, fariinisokeri, kaneli ja sulatettu voi keskenään. Kaada seos omenoiden pinnalle.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti