keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Raparperipiiras mascarponevaahdolla


Tämä raparperipiirakka oli niin herkullisen makuista, että varmasti teen tänä kesänä vielä uudelleen. Ohje on kinuskikissan sivuilta otettu. Raparperitäytteen tein kuitenkin eritavalla, sillä kinuskikissa oli jättänyt raparperit isommiksi paloiksi, mutta itse tykkäsin soseuttaa täytteen. Omasta mielestäni soseutettuna piirakka on mukavempi syödä, mutta makuasioitahan nämä ovat. Kakussa maistui ihanasti raikas raparperi sekä makea mascarponevaahto.

Pohja:
125g margariinia
1dl sokeria
1 keltuainen
3dl vehnäjauhoja

Raparperitäyte:
500g raparperia
25g margariinia
1½tl kanelia
1½dl muscovado-sokeria
1rkl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto:
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g mascarponejuustoa
100g valkosuklaata

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taittele alumiinifolio kaksin kerroin ja leikkaa siitä kapeita suikaleita. Painele foliosuikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä.

Kuori raparperit ja leikkaa pieneksi kuutioksi. Sulata voi kiehuvaksi. Lisää raparperipalat, kaneli ja muscovadosokeri. Keitä raparpereita, kunnes ne ovat pehmenneet. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää kattilaan ja anna kiehahtaa. Soseuta raparperiseos ja kaada pohjan päälle. Anna jäähtyä ennen mascarponevaahdon levittämistä.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita vaahtoon Levitä raparperitäytteen päälle. Tee lusikan avulla kuvioita vaahtoon. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta mascarponevaahto jämäköityy hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti