keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku


Minulta tilattiin voileipäkakku ja täytteen sain päättää itse. Löysin pullahiiren blogista hyvältä kuullostavan ohjeen, jota muokkasin hieman. Tämä täyte osottautui lemppariksi, mitä voileipäkakkuja olen tehnyt. Kinkkutäyte oli mukavan suolaisen makuinen ja toinen täyte toi raikkautta tuorekurkun kautta. Täytteet täydensivät toisiaan mukavasti. Vieraat olivat myös kehuneet kakkua paljon, joten oli onnistunut kakku.

2 isoa pkt grahampaahtoleipää
kostutus maidolla

Täyte1:
300g palvikinkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
150g creme fraishea
1 iso maustekurkku
mustapippuria

Täyte2:
1 punainen paprika
200g tuorekurkkua
200g maustamtonta tuorejuustoa
200g chili-paprikatuorejuustoa
300g ranskankermaa
mustapippuria, suolaa

Koristeet:
3dl vispikermaa
150g ranskankermaa
(valkopippuria, suolaa)
salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, kinkkua, herneenversoja

Valmista ensimmäinen täyte. Pilko palvikinkku ja maustekurkku pieneksi kuutioksi. Notkista maustamaton- ja yrttituorejuusto keskenään, lisää creme fraishe ja pilkottu kinkku ja kurkku. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan. Nosta jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Pilko paprika ja tuorekurkku pieneksi kuutioksi. Notkista tuorejuustot, sekoita joukkoon ranskankerma, paprika ja kurkku. Mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele leivät tarjoiluastialle, 3 vierekkäin ja 3 pystysuuntaan. (yhteensä 9 kappaletta / kerros). Kostuta maidolla. Levitä pinnalle puolet ensimmäisestä täytteestä, nosta päälle leivät, kostuta ja levitä pinnalle puolet toisesta täytteestä. Jatka näin vielä viimeisen kerran ja lisää päällimmäiseksi leipäkerros. Nosta jääkaappiin mielellään yön yli jähmettymään. Laita päälle esimerkiksi leikkuulauta painoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Levitä kakun päälle ja pinnalle tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti