keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Toffee-mansikkakakku


Tämän kakun olen tehnyt aivan alkukesästä, silloin kun ensimmäiset tuoreet mansikat ilmestyi ruokakauppoihin. Reseptin julkaiseminen on vähän kestänyt. Ohje on peräisin kinuskikissan blogista.

Kakku oli hyvää, mutta olisin ehkä toivonut vahvempia makuja. Ensikerralla ajattelin lisätä hieman mansikkaa täytteeseen, sillä tykkään että täytteet maistuvat voimakkaasti. Myöskin ensikerralla toffeetäytteen tekisin itsetehdystä kinuskista. Pahaa kakku ei kuitenkaan missään nimessä ollut, eli JOS haluat vahvemmat maut, lisää mansikkaa hieman lisää!

Kakku on tehty isoon neliönmalliseen reunavuokaan, mutta sopii hyvin 24cm vuokaan.

Pohja:
175g Digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g sitruunarahkaa
2tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
3½dl mansikoita

Kuorrutus:
2 liivatelehteä
1prk (400g) kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2rkl maitoa

Lisäksi tuoreita mansikoita pinnalle.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla Sivele reunoille öljyä, jotta kakku irtoaa paremmin ja siistimmin.

Murskaa digestivet hienoksi muruksi. Sulata margariini ja kaada keksimurun joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon sitruunarahka, vaniljasokeri ja sokeri. Soseuta mansikat. Laita n. 1dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan soseeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon ja sekoita sitten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Laita kuorrutteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tyhjennä kinuskiksi keitetty kondensoitu maitopurkki kattilaan ja lisää joukkoon maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Jäähdytä kinuski kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa n. 2 tuntia. Irrota kakku vuoasta.

Viipaloi tuoreet mansikat ja nostele kakun pinnalle koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti