tiistai 17. joulukuuta 2013

Suklainen Joulukakku


Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

Baileys-valkosuklaatäyte:
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
1dl Baileysia
100g valkosuklaata 
4 liivatelehteä

Koristeet:
2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
vaniljasokeria maun mukaan
500g valkoista sokerimassaa
punaista marsipaania
tummaa suklaata

Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita hitaalla teholla vatkaten taikinaan jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa vuorotellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto, sokeri ja Baileys. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää täytteeseen. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää vaahtoseokseen samalla sekoittaen.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet Baileys-valkosuklaatäytteestä. Aseta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä pintaan loput täytteet. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin koristeiden valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri. Levitä kerma-rahkaseos täytekakun pintaan ja reunoille tarttumapinnaksi sokerimassalle.

Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Kaulitse punaisesta marsipaanista nauha kiertämään täytekakku ympäri ja muotoile kakun eteen rusetti. Ota muotilla punaisesta marsipaanista 6kpl tähtikuvioita ja asettele kakun päälle. Sulata tumma suklaa ja kirjoita kakun pinnalle Hyvää joulua teksti. 

Kakkupohjan ohje: 
kinuskikissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti