tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
ldl perunajauhoja
ltl leivinjauhetta

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

Karpalo-vaniljatäyte:
100g karpaloita survottuna
½prk rahkaa
sokeria
1dl kermaa
2 liivatelehteä

½prk rahkaa
2tl vaniljasokeria
65g valkosuklaata
1dl kermaa
sokeria maun mukaan
1 liivatelehti

Sokerikreemi:
250g voita
500g tomusokeria
½tl vaniljasokeria
1-1½rkl vettä tai maitoa

Koristeet:
500g valkoista sokerimassaa
kultaista kristallipulveria

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista karpalotäyte yhdistämällä survotut karpalot, rahka ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokseen. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana karpalotäytteen joukkoon.
Valmista vaniljatäyte yhdistämällä rahka, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa. Vatkaa kerma ja lisää seokseen. Lisää maun mukaan sokeria. Sulata liivatelehti tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita täytteen joukkoon.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pintaan karpalotäyte. Aseta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä pintaan vaniljatäyte. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin koristeiden valmistamisen ajaksi.

Valmista sokerikreemi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon puolet tomusokerista ja sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, neste ja loput tomusokerista. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Levitä sokerikreemi kakun pintaan. Aloita kakun päältä ja levitä päällisosa  kauttaaltaan tasaiseksi. Levitä reunojen yli ja siisti ylimenevät kreemit kakun seinämille. Levitä lopuksi sokerikreemi seinämille sen verran, ettei täytteet näy. Siisti lopuksi reunat.

Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele jäljelle jääneestä sokerimassasta muotilla lehtikoristeet, tähti ja ympyrät kakun pintaan. Maalaa tähti ja ympyrät kullan väriseksi kristallipulverin avulla. Asettele koristeet kakun päälle joulukuusen muotoon.

Täytteen ohje: yummy-baker.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti