Pohja: (halkaisijaltaan 18cm vuokaan)
2
kananmunaa
0,75dl
sokeria
0,75dl
vehnäjauhoja
0,25dl
perunajauhoja
½tl
leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria
Kinuski-puolukkatäyte:
Kinuskikastike:
2dl
kuohukermaa
2dl
fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
2dl
kuohukermaa
100g
maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1rkl
vettä
n.
2dl jäisiä puolukoita
Koristeet:
1dl
kuohukermaa
½prk
maitorahkaa
vaniljasokeria
Vaaleansinistä sokerimassaa
Valkoista
sokerimassaa
Vaahdota
kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Paista
175 asteessa n. 30-35 min. Leikkaa jäähtynyt pohja 2 tai 3 osaan
kakun paksuudesta riippuen.
Aloita
täytteen teko jo mielellään edellisenä päivänä
kinuskikastikkeen teolla. Valmista siis ensin kinuskikastike. Mittaa
kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos
kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen
jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy ola täysin
kylmää ennen vaahdotusta.
Vaahdota
kerma-tuorejuustovaahtoon tarvittava kerma vaahdoksi ja sekoita
joukkoon notkistettu tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi
sähkövatkaimella. Sekoita kinuskivaahto
kerma-tuorejuustoseokseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen n. 5 minuutiksi, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata sen jälkeen
kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos täytteeseen. Levitä
täyettä (n. ¼) kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle
jäiset puolukat ja lisää täytettä (taas n. ¼). Tee toinen
kerros samalla tavalla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ennen
vuoasta irrottamista.
Vatkaa
kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä täytekakun
pinnalle ja reunoille tarttumispinnaksi sokerimassalle.
Kaulitse
tomusokeroidulla alustalla vaaleansinisestä sokerimassasta ohut levy ja
nosta kakun pintaan. Kaulitse valkoisesta sokerimassasta myös ohut
levy ja ota muotilla lumihiutaleen muotoisia kuvia. Halutessasi voit koristella lumihiutaleita mielesi mukaan. Asettele
lumihiutaleet kakun pintaan. Hyvää Joulua teksti on sokerikuorrutteella tehty.
Täytteen ohje: suklaapossu.blogspot.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti