tiistai 17. joulukuuta 2013

Lumihiutale Joulukakku


Pohja: (halkaisijaltaan 18cm vuokaan)
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
0,75dl vehnäjauhoja
0,25dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

Kinuski-puolukkatäyte:
Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1rkl vettä

n. 2dl jäisiä puolukoita

Koristeet:
1dl kuohukermaa
½prk maitorahkaa
vaniljasokeria
Vaaleansinistä sokerimassaa
Valkoista sokerimassaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Paista 175 asteessa n. 30-35 min. Leikkaa jäähtynyt pohja 2 tai 3 osaan kakun paksuudesta riippuen.

Aloita täytteen teko jo mielellään edellisenä päivänä kinuskikastikkeen teolla. Valmista siis ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy ola täysin kylmää ennen vaahdotusta.
Vaahdota kerma-tuorejuustovaahtoon tarvittava kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata sen jälkeen kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos täytteeseen. Levitä täyettä (n. ¼) kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset puolukat ja lisää täytettä (taas n. ¼). Tee toinen kerros samalla tavalla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä täytekakun pinnalle ja reunoille tarttumispinnaksi sokerimassalle.

Kaulitse tomusokeroidulla alustalla vaaleansinisestä sokerimassasta ohut levy ja nosta kakun pintaan. Kaulitse valkoisesta sokerimassasta myös ohut levy ja ota muotilla lumihiutaleen muotoisia kuvia. Halutessasi voit koristella lumihiutaleita mielesi mukaan. Asettele lumihiutaleet kakun pintaan. Hyvää Joulua teksti on sokerikuorrutteella tehty. 

Täytteen ohje: 
suklaapossu.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti