maanantai 9. joulukuuta 2013

Fudge


2dl kuohukermaa
½tl suolaa
200g (vajaa 1½dl) glukoosisiirappia
2 ½dl sokeria
3rkl siirappia
½ dl vettä
1½dl tomusokeria
1–2 rkl vettä
1rkl vaniljasokeria

Sekoita kerma ja suola keskenään. Mittaa paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan glukoosisiirappi, sokeri, siirappi ja vesi, sekoita tasaiseksi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 124 asteista. Lisää kerma-suolaseos kattilaan ja kuumenna uudelleen 124 asteiseksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä 90 asteiseksi.
Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Lisää tomusokeritahna massan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Kaada kuuma massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jäähtyä ainakin pari tuntia.

Ohje: dansukker.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti