tiistai 17. joulukuuta 2013

Jouluinen tähtikakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
ldl perunajauhoja
ltl leivinjauhetta

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

luumu-vaniljatäyte:
2dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa
2prk (á 125g) luumusosetta
1/4dl vanillakreemijauhetta

Sokerikreemi:
250g voita
500g tomusokeria
½tl vaniljasokeria
1-1½rkl vettä tai maitoa

Koristeet:
500g valkoista sokerimassaa
Sinistä sokerimassaa
Hopeakuulia

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahka, luumusose ja vanillakreemijauhe.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet luumu-vaniljatäytteestä. Aseta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä pintaan. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin koristeiden valmistamisen ajaksi.

Valmista sokerikreemi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon puolet tomusokerista ja sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, neste ja loput tomusokerista. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Levitä sokerikreemi kakun pintaan. Aloita kakun päältä ja levitä päällisosa kauttaaltaan tasaiseksi. Levitä reunojen yli ja siisti ylimenevät kreemit kakun seinämille. Levitä lopuksi sokerikreemi seinämille sen verran, ettei täytteet näy. Siisti lopuksi reunat.

Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele jäljelle jääneestä sokerimassasta muotilla erikokoisia tähtikuvioita. Kaulitse sinisestä sokerimassasta ympyrä ja nosta kakun pintaan. Asettele tähtikuviot reunoille ja kakun keskelle joulukuusen muotoon. Viimeistele kakku hopeakuulilla. 

Täytteen ohje: 
kinuskikissa.fi
Ideat koristeluun täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti