Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
ldl perunajauhoja
ltl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
ldl perunajauhoja
ltl leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria
luumu-vaniljatäyte:
2dl
kuohukermaa
200g
vaniljarahkaa
2prk
(á 125g) luumusosetta
1/4dl
vanillakreemijauhetta
Sokerikreemi:
250g
voita
500g
tomusokeria
½tl
vaniljasokeria
1-1½rkl
vettä tai maitoa
Koristeet:
500g valkoista
sokerimassaa
Sinistä
sokerimassaa
Hopeakuulia
Voitele
ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada
vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt
pohja 3 osaan.
Valmista
täyte. Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahka,
luumusose ja vanillakreemijauhe.
Aseta
kakkupohjan ensimmäinen levy takaisin vuokaan. Kostuta
vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet luumu-vaniljatäytteestä.
Aseta
toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä
pintaan. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle.
Nosta kakku jääkaappiin koristeiden valmistamisen ajaksi.
Valmista
sokerikreemi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin 10 minuutin
ajan. Lisää joukkoon puolet tomusokerista ja sekoita hyvin
tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, neste ja loput tomusokerista.
Sekoita, kunnes seos on tasainen. Levitä sokerikreemi kakun pintaan.
Aloita kakun päältä ja levitä päällisosa kauttaaltaan
tasaiseksi. Levitä reunojen yli ja siisti ylimenevät kreemit kakun
seinämille. Levitä lopuksi sokerikreemi seinämille sen verran,
ettei täytteet näy. Siisti lopuksi reunat.
Kaulitse
sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kakun
päälle. Painele jäljelle jääneestä sokerimassasta muotilla
erikokoisia tähtikuvioita. Kaulitse sinisestä sokerimassasta ympyrä
ja nosta kakun pintaan. Asettele tähtikuviot reunoille ja kakun
keskelle joulukuusen muotoon. Viimeistele kakku hopeakuulilla.
Täytteen ohje: kinuskikissa.fi
Ideat koristeluun täältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti