lauantai 19. tammikuuta 2019

Juustosarvet


Juustosarvia tutulla ohjeella tehtynä. Tämä resepti löytyy aiemmin kirjoitettuna myös täältä. Olin tuohon 2012 vuonna julkaistun reseptin yhteyteen kirjoittanut, etten ikinä muilla ohjeilla sarvia ole leiponut. Näin melkein 7 vuotta myöhemmin voin todeta sen taas uudelleen; miksi vaihtamaan hyvää reseptiä. Ja ei, en ole vieläkään testannut sarvia muulla ohjeella. 

Nämä sarvet olivat tarjottavina pojan 1-vuotis syntymäpäivillä. Halusin tehdä jotain helppoa ja hyvää ja näihin päädyin. Tällä kertaa ripottelin pinnalle seesaminsiemeniä, jotka antavat pienen kivan lisämaun. 

Tässä on ainemäärät isompaan satsiin, puolita ohje tarvittaessa. Näistä tulee 48kpl sarvia.

Taikina:
2l vehnäjauhoja
500g voita
5dl maitoa
100g hiivaa
3tl suolaa

Täyte:
500g juustoraastetta

Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Sekoita vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen voi ryynimäiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita lopuksi suola. Kaada hiiva-maitoseos jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna kohota lämpöisessä paikassa 1-2 tuntia.

Jaa taikina 6 osaan. Kaulitse taikina pyöreäksi levyksi, noin puolen sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä 8 osaan. Levitä jokaiselle osalle juustoraastetta. Rullaa kolmiot kiinni ulkoreunasta alkaen, käännä sarviksi ja aseta pellille. Voitele kananmunalla ja ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti