lauantai 19. tammikuuta 2019

Limejuustokakku


Limejuustokakkua yksinkertaisella ohjeella, jonka alkuperäinen resepti löytyy täältä. Halusin juhlatarjottaviin raikkaan juustokakun ja tähän päädyin. Aluksi oli suunnitelmissa tehdä lime-valkosuklaakakku, mutta muissa tarjottavissa löytyi jo suklaata. Tämän kakun rakenne on myös mukavan kevyt, sillä kerman lisäksi siihen tulee kananmunan valkuaisia. Ja lime itsessään on raikas maku juustokakussa.

Koristelu jäi tämän kakun osalta hieman tylsäksi, sillä en ollut jaksanut miettiä tähän koristeita sen tarkemmin. Tähän olisi toki sopinut kermapursotuksia reunoille, mutta ehkä ensikerralla. 

Pohja:
180g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
2 valkuaista
300g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl limen mehua (3 tuoretta limeä)
1½dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2rkl vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
½dl limen mehua
2dl vettä
½dl sokeria
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa kaurakeksit hienoksi murskaksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan joukkoon. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon limen mehu ja sokerit. Kuumenna 2rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Yhdistä tuorejuusto-liivateseos sitten kerma-valkuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään limenmehu, vesi ja sokeri. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kuumenna pieni määrä kiehuvaksi ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada kiille täytteen pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mutta mielellään yön yli jotta maut tasoittuvat. 

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti