sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Persikka-rahkapiirakka


Rahkapiirakat sopivat loistavasti pääsiäisen kahvikattaukseen. Testasin kinuskikissan sivuilta löytämääni rahkapiirakan ohjetta, vaihdoin vain aprikoosit persikkaan. Täytteeseen tuleva appelsiinirahka toi kivasti vaihtelua näihin "tavallisiin" rahkapiirakoihin verrattuna. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen piirakka!

Tein piirakan kahteen pienempään vuokaan, mutta ohje on mitoitettu yhteen normaalikokoiseen piirakkavuokaan.

Muropohja:
150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Appelsiinirahkatäyte:
400g Valion appelsiinirahkaa
3 kananmunaa
1½dl kuohukermaa
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria

300g säilykepersikkaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valuta säilykepersikat hyvin. Leikkaa persikoista viipaleita ja asettele muropohjan päälle haluamallasi tavalla.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Voit koristella pinnan halutessasi persikkalohkoilla.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti