sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Lakka-sitruunajuustokakku


Käytiin jokunen aika sitten lapissa ja siellä maistoin ensimmäistä kertaa lakkajuustokakkua. En ollut aiemmin sitä missään maistanut, eikä toki tullut mieleenkään kuinka hyvin se juustokakkuihin sopii! Lakka sopii erittäin hyvin sitruunatäytteen kaveriksi, mutta toki myös vaniljatäyte sopisi myös.

Kakku on mukavan raikas ja täyte maistuu reippaasti sitruunalta. Kakkua kehuttiin myös paljon, juurikin sen raikkauden vuoksi. Suosittelen kokeilemaan! Omasta mielestäni kakku ei kaipaa minkäänlaisia koristeita, lakka itsessään on hienon näköinen.

Pohja:
250g digestive keksejä
75g voita

Täyte:
2dl kuohukermaa
½dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk Valion sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
6 liivatelehteä

Kiille:
500g lakkoja
tilkka vettä
4 liivatelehteä

Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa digestive keksit hienoksi muruksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Lisää kerman joukkoon sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sitruunarahka, raastettu sitruunankuori ja ½ sitruunan mehu. Kuumenna toisen sitruunanpuolikkaan mehu kiehuvaksi ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Yhdistä seos kermavaahdon joukkoon ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen laittamista.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakkojen joukkoon. Kaada kiille täytteen pinnalle ja anna hyytyä vielä muutama tunti ennen kakun irroittamista vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti