lauantai 25. lokakuuta 2014

Aurajuustopiirakka


Saimme tänään uuteen kotiimme ensimmäiset tupari-vieraat ja tässä yksi tarjottavista. Tämä suolainen piirakka on hyvä esimerkki siitä, miten muutamalla aineella saa loistavan makuisen lopputuloksen. Savujuustokerma kruunaa tämän juustopiirakan. Juustojen sekä etenkin aurajuuston ystäville tämä on loistava tarjottava. Ohje on peräisin suklaapossun blogista.

Pohja:
150g voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1½dl juustoraastetta
200g kermaviiliä

Täyte:
1pkt (170g) aurajuustoa
170g punaleima-emmentalia
3 kananmunaa
3dl savujuustokermaa
mustapippuria


Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini yhdessä jauhoseoksen kanssa. Lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi "jähmettymään". Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja nosta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Murusta aurajuusto ja raasta punaleima-emmental juusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, mausta mustapippurilla maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti