lauantai 25. lokakuuta 2014

Voileipäkakku kinkku-meetvursti-täytteillä


Voileipäkakut ovat ehdottomasti suosikkejani suolaisista leivonnaisista, mutta silti niitä tulee tehtyä harvoin. Oikeastaan en voi sanoa edes että harvoin, sillä tämä oli toinen kokonaan itse valmistamani voileipäkakku.

Lähdin etsimään sopivaa voileipäkakun reseptiä ensimmäiseksi kinuskikissan sivuilta, sillä sieltä aina vaan löytyy ne parhaimmat reseptit. Löysin koristeluiltaan upean onnenkakku ohjeen, mitä oli heti pakko päästä kokeilemaan. Aluksi minun piti käyttää ohjeen mukaan ruisvuokaleipää, mutten kolmesta isosta ruokakaupasta löytänyt kyseistä leipää, minkä jälkeen päädyin käyttämään vain graham-paahtoleipää. Neliapiloiden lehtikuvio ei tietenkään erotu paahtoleivästä niin hyvin, mutta makuhan se pääasia on.

25 palaa graham-paahtoleipää
Kostutus:
maito

Kinkkutäyte:
200g palvikinkkua
1½ maustekurkkua
100g purjoa
2 prk (á 125g) piparjuurituorejuustoa
200g ranskankermaa
2tl sinappia

Meetvurstitäyte:
150g meetvurstisiivuja
2 punaista paprikaa
200g ruohosipulituorejuustoa
200g ranskankermaa

Koristeet:
kurkkusiivut
persilja

Pilko palvikinkku, maustekurkku ja purjo pieneksi kuutioksi. Muista valuttaa maustekurkut hyvin, ettei ne vetistä täytettä liikaa. Sekoita kaikki kinkkutäytteen ainekset sekaisin ja nosta jääkaappiin toisen täytteen valmistaisen ajaksi.

Pilko meetvursti ja paprikat pieneksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Tee neljään paahtoleipään neliapilakuvio pienellä sydänmuotilla. Laita kuvioidut leipäviipaleet tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle. Kostuta maidolla. Levitä puolet kinkkutäytteestä leipien päälle, muista painella kuviokohtiin täyte hyvin. Nosta toiset neljä leipää täytteen päälle, kostuta ja levitä puolet meetvurstitäytteestä leipien päälle. Jatka näin, kunnes kaikki täytteistä on käytetty. Nosta viimeiset leipäviipalet täytteen pinnalle, kostuta ja vuoraa voileipäkakku kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli, jotta maut tasaantuvat.

Kumoa voileipäkakku tarjoilulautaselle. Leikkaa tuorekurkusta juustohöylällä siivuja kakun reunoille. Voit käyttää kurkkujen kiinnitykseen apuna esimerkiksi tuorejuustoa, jotta siivut pysyvät reunoille paremmin. Nostele pinnalle vielä persiljanippuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti