keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen kanapiirakka


Hyvää pääsiäistä kaikille näin etukäteen! Jotain teemaa liittyvää piti taas pääsiäisen kunniaksi tehdä, tälläkertaa suolaista. Kinuskikissan sivuilta bongasin tämän reseptin, pinnalla oleva tipun kuva oli niin suloinen, että pakkohan tämä oli tehdä. Kyseistä piirakkaa en vielä maistanut, sillä tarkoitus on syödä tätä vasta viikonloppuna, mutta tuoksun perusteella maku on varmasti loistava. Eivätkä Kinuskikissan reseptit ole ikinä pettäneet!

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1½dl kaurahiutaleita
1ps (34g) mozzarella-cheddarkastikeaineksia (Blå Band)
150g margariinia
3/4dl vettä

Täyte:
1 iso punainen paprika
400g broilerin fileesuikaleita (pehmeä pippurinen)
1ps (34g) mozzarella-cheddarkastikeaineksia (Blå Band)
2½dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1dl persiljaa

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja kastikeainekset. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja nypi sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Kauli pieni pala taikinasta jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa levystä tipun muotoinen kuvio ja siipi. Tee pippurista silmä ja paprikasta nokka. Painele loput taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa paprika kuutioiksi. Kypsennä fileesuikaleet pannulla ja lisää loppuvaiheessa joukkoon paprika. Ota pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon kastikeainekset ja ruokakerma. Erota yhdestä kananmunasta pieni määrä keltuaista tipukoristeen voiteluun. Sekoita loput kananmunasta toisen munan kanssa täytteeseen sekä persiljasilppu ja kaada vuokaan. Aseta täytteen pinnalle tipukoriste ja voitele keltuaisella. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti