torstai 17. huhtikuuta 2014

Hedelmätartaletti


Pääsiäisen ja myös ihanien kevät ilmojen vuoksi teki mieli tehdä jotain raikasta ja värikästä. Olen säästänyt Yhteishyvä-lehden mukana tulleen hedelmätartaletin ohjetta pitkään ja nyt oli sopiva aika sellainen tehdä. MTV3-kanavalla näkyi viime syksynä Koko Suomi leipoo-ohjelma ja siinä yhtenä tehtävänä oli pienten hedelmätartalettien teko. Sellaisia pitää vielä joku kerta tehdä, varmasti mukanaa pientä näpräämistä!

Tämä resepti on helppo ja nopea tehdä. Jos haluaa kakusta vielä raikkaamman ja kirpeämmän makuista, voi turkkilaisen jogurtin korvata sitruunarahkalla tai lisätä sitruunamehua. Kaikista paras osuus tässä kakussa on ehdottomasti koristelu värikkäillä hedelmillä, vain mielikuvitus rajana!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Pohja:
100g margariinia
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2½ vehnäjauhoja

Täyte:
2½dl Flora vanillaa
2dl turkkilaista jogurttia
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3rkl sitruunamehua

Koristeet:
Säilykepersikkaa, limeä, luumuja, tuoretta ananasta, karambolaa

Vaahdota margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhoja apuna käyttäen voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää turkkilainen jogurtti ja mausta sokereilla. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla hedelmillä koko kakun pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti