perjantai 28. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-Daimkakku


Juustokakut ovat ehdottomasti parhaita leivonnaisia mitä tiedän. En ole vielä ikinä maistanut pahaa juustokakkua, niissä on hankala epäonnistua! Sen lisäksi, että ne ovat helppoja valmistaa ja aina taivaallisen hyvän makuisia, niiden koristelu on mukavaa. Vain mielikuvitus on rajana.

Tulin pitkästä aikaa käymään kotona vanhempien luona ja päätin leipoa yllätykseksi jotain hyvää. Rakkaudesta ruuanlaittoon blogissa oli niin täydellisen näköinen kakku, joten se lähti heti testiin. Olen aikaisemminkin valkosuklaa-daimkakkua tehnyt, mutta silloin tein sen isompaan  vuokaan ja sen vuoksi siitä tuli todella matala. Tämä kakku on tehty 18cm kokoiseen vuokaan ja näyttää kivemmalta, kun kakku on korkea. Valkosuklaa-Daimkakku sai myös paljon kehuja, joten suosittelen kokeilemaan!

Pohja:
200g tummia täytekeksejä
70g margariinia

Täyte:
2dl kuohukermaa
2tl vaniljasokeria
200g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2 isoa daimia
90g valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Koristeet:
n. 1dl kuohukermaa
1 daim

Sulata margariini. Poista kekseistä täyte ja sulata margariinin joukkoon. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja yhdistä aineet. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Rouhi daim pieneksi muruksi. Sekoita molemmat aineet tuorejuusto-rahkan joukkoon. Kuumenna tilkka vettä (vajaa 1/4dl) kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-rahka seoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto, varovasti sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Tee kakun pintaan pursotukset ja ripottele pinnalle Daim-murua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti