lauantai 7. syyskuuta 2019

Porkkanakakku kääretortun muodossa


Facebookin leivontaryhmästä pisti silmään porkkanakakku-kääretortun resepti mikä lähti heti kokeiltavien listalle. Porkkanakakun paras osa on ehdottomasti täyte ja tässä ohjeessa sitä luvattiin olevan reippaasti. Pohja on ihanan mehevä ja täytettä runsaasti, joten melkoinen herkku siis kyseessä! 

En ole ikinä osannut tehdä kääretorttuja tai lähinnä saada rullasta kauniin pyöreää. Miten tuntuu, että kaikki muut saavat kauniin pyöreän kääretortun? Pinta meni tässäkin kupruille, hieman oli linttana ja kaukaa katsottuna näytti lihamurekkeelta. Kuitenkin tykkäsin tästä niin paljon, että varmasti tulee toistekin tehtyä!

Pohja:
2 kananmunaa
2dl sokeria
100g voita sulatettuna
2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta

Täyte:
100g huoneenlämpöistä voita
400g maustamatonta tuorejuustoa
5dl tomusokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste varovasti käännellen. Kaada täyte uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin siksi aikaa, kunnes pohja on jäähtynyt.

Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Kääri tiukalle rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään ja maustumaan, mielellään yön ajaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti