Raparperichutney on loistava lisuke erilaisille grilliruoille, varsinkin possulle. Meillä tätä nautittiin viikonloppuna yhdessä grillatun porsaan ulkofileen kanssa. Ruokapöydässä tämä jakoi mielipiteitä, osan mielestä tämä oli hyvää (minä mukaan lukien) ja osan mielestä hillot ja pihvit eivät kuulu samalle lautaselle. Veljeni mielestä chutneyta voi laittaa vain silloin, jos itse pihvi maistuu pahalta. Omalta lautaselta tätä hilloa löytyy kyllä jatkossakin, ehkä voisin seuraavalla kerralla testata grillimakkaran seurana. Chutneyn resepti on löydetty täältä.
Valmista raparperichutney hyvissä ajoin, sillä sen pitää maustua jääkaapissa parin päivän ajan.
600g raparperia
2kpl tuoretta chiliä
1 iso valkosipulin kynsi
1rkl tuoretta inkivääriä
½tl kokonaisia valkopippureita
1tl suolaa
½dl valkoviinietikkaa
4 tähtianista
Kuori ja pilko raparperi. Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja silppua pieneksi kuutioksi. Murskaa valkosipulin kynsi ja raasta inkivääri. Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä puolen tunnin ajan. Kaada valmis chutney lasipurkkeihin ja anna maustua jääkaapissa pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti