maanantai 2. huhtikuuta 2018

Geishakakku


Tästä kakusta ei suklaata puutu. Sitä löytyy nimittäin kakkupohjasta, täytteestä, kuorrutteesta sekä koristeista. Pääsin myös vihdoin testaamaan suklaapossun mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Aiemmin olen tehnyt suklaakakkupohjat kinuskikissan ohjeella, mikä on hyväksi todettu. Loistava kakkupohja tuli myös tästä suklaapossun omasta, en osaisi lähteä vertaamaan kumpi on parempi resepti. Tämä resepti kuitenkin kokonaisuudessaan löytyi pienet herkkusuut blogista, johon en ollut aiemmin törmännytkään. Selailin itseasiassa pinterestiä, jonka kautta kyseiseen reseptiin ja blogiin päädyin. Sieltä löytyi kyllä niin monta kokeilemisen arvoista reseptiä, kannattaa käydä blogia kurkkaamassa!

Kakun geishatäyte on ihanan täyteläinen mascarponen ansiosta. Sopii hyvin mehevän kakkupohjan pariksi. Ei toki tietäisi täytteessä olevan geishaa, jos pitäisi maun perusteella arvuutella. Vaikka kakku saattaa näyttää ja kuullostaa liian ällömakealta, ei se sitä kuitenkaan ollut. Erittäin suklaista tottakai, muttei niin suklaista että olisi jäänyt syönnin jälkeen huono-olo. Koko kakku saatiin pääsiäisenä perheen kesken syötyä, nam!

Pohja:
125g voita
50g tummaa suklaata
1dl rypsiöljyä
2dl vettä
1½dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl fariinisokeria
4,75dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
1rkl vaniljasokeria

Kostutus:
vaniljamaito

Geishatäyte:
5dl vispikermaa
250g mascarponea
6kpl Geisha-patukoita

Maitosuklaakreemi:
100g huoneenlämpöistä voita
250g mascarponea
150g maitosuklaata
2rkl tomusokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti, välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24cm) ja paista 170 asteessa noin tunnin ajan, kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista. 

Valmista geishatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone. Sulata geishapatukat varovasti mikrossa ja sekoita mascarponen joukkoon. Lopuksi yhdistä kermavaahtoon. 

Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja laita irtopohjavuoan reunat ympärille. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä puolet geishatäytteestä. Nosta toinen pohjalevy, kostuta ja loput täytteestä. Päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja, kostutus ja jääkaappiin jähmettymään yön yli. 

Valmista maitosuklaakreemi. Vatkaa voi ja mascarpone keskenään tasaiseksi, Sulata suklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu suklaa sekä tomusokeri voi-mascarponeseokseen. Vatkaa hyvin sekaisin.

Irrota kakun ympäriltä irtopohjavuoan reunat. Levitä kakun pinnalle ja reunoille maitosuklaakreemiä. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Koristele kakun pinta suklaakoristeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti