sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kinuskidonitsit


Näitä kinuskidonitseja meillä nautittiin vappuna, mutta sain aikaiseksi vasta nyt kirjoittaa ohjeen tänne blogin puolelle. Olen aiemmin ollut sitä mieltä, etten osta donitsipeltiä, sillä kaapit pursuavat muutenkin paljon leivontatarvikkeita. Jostain syystä sain kuitenkin inspiraation, että nyt on pakko leipoa donitseja. Ja siinä kohtaa oli pakko lähteä kauppaan ostamaan donitsipeltiä, heh.. (saatoin vielä myöhemmin ostaa myös minidonitsipellin, hups..)

Annin uunissa oli hyvältä kuulostava resepti, jota päätin kokeilla. Itse taikina on maustettu kardemummalla ja pinnalla herkullinen suolakinuski. Suolakinuskia tulee tällä ohjeella reilu määrä, mutta ainakin meillä pelkkää kinuskia lusikoitiin suoraan suuhun. Niin herkullista se on! Donitseja ei pidä paistaa uunissa liian kauaa, sillä muuten niistä tulee kuivia. 

Ohjeesta tulee 12kpl donitseja

2½dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½tl suolaa
1tl jauhettua kardemummaa
1dl maitoa
1 kananmuna
½dl öljyä

Kinuskikuorrute:
2dl fariinisokeria
2rkl vettä
2dl kuohukermaa
nokare voita
sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään sekä maito, kananmuna ja öljy toisessa kulhossa. Lisää maito-kananmuna-öljyseos muutamassa erässä kuivien aineiden joukkoon. Voitele donitsipelti öljyllä. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina donitsikoloihin. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna donitsien hetki jäähtyä pellillä ja kippaa ne sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon kerma, koko ajan sekoittaen. Keitä kinuskia niin kauan, kunnes se paksuuntuu, noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon voi ja suola. 

Anna kinuskin hetken jäähtyä ja dippaa donitsit lämpöiseen kinuskiin. Ripottele pinnalle nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti